Nagrađeni najbolji projekti studenata dizajna

Potkraj prošle godine, već treći puta zaredom, Studij dizajna zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta nagradio je najbolja četiri studentska projekta nastala u prošloj akademskoj godini.

Dobitnici su mladi, inovativni, kreativni i  praktični. Da, i zaigrani. Da nisu, ne bi bili nagrađeni. Neki za projekte na preddiplomskom, a neki na diplomskom Studiju dizajna, nastale na kolegijima Industrijski dizajn i Vizualne komunikacije.

Grgo Petrov zauzima se za opstanak dijalekata, bogatstva našega jezika. Tako je nastala 'Slikovnica - Moj prvi abecedarij'. Istodobno je Valentina Sunek osmislila praktičnu mobilnu zipku za bebe. 

Dorju Benussi je osobno iskustvo nerazumijevanja okoline za hiperakvnost, s kojim se suočavala tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, potaknulo da osmisli set stolica i pisaći stol koji potiču motorički razvoj te koncentraciju pri učenju. A Zrinku Horvat je nedostatak kvalitetno oblikovanih didaktičkih pomagala za slijepu djecu potaknuo na osmišljavanje taktilne slikovnice baš za njih.

Ti mladi ljudi odličan su primjer svima koji žele nešto novo. Bilo bi lijepo da se njihovi projekti uskoro nađu i u našoj svakodnevici. A mi se veselimo  njihovim sljedećim prothvatima.