U Rijeci održano svjetsko prvenstvo u puckanju pucketajuće folije

U Klubu mladih Rijeka održano je prvo svjetsko humanitarno prvenstvo u puckanju pucketajuće folije na kojem su prva tri najbolja vremena ostvarile žene, a prikupljena sredstva u iznosu nešto većem od 1000 kuna namijenjena su Dječjoj bolnici Kantrida.

Glavni cilj bio je prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe, a članovi Kluba odlučili su organizirati ovo jedinstveno natjecanje u puckanju pucketajuće folije kako bi dodatno motivirali građane i medije te posebno mlade za sudjelovanje u humanitarnim akcijama. Sudjelovalo je oko 60 natjecatelja svih uzrasta, a prikupljeni iznos je od simbolične kotizacije koja je iznosila minimalno 5 kuna.

Puckala se pucketajuća folija veličine 25x50 centimetara, a vremenski limit puckanja bio je 20 minuta. Svatko je puckao svoju foliju i to isključivo stiskanjem mjehurića kažiprstom i palcem s jednom ili obje ruke bez pomoći drugih. Pobjedu je odnio onaj tko je prvi ispuckao sve mjehuriće.

Najbolje vrijeme od 13:02 minute ostvarila je natjecateljica Ivana Puškarić iz Rijeke što je, napominju organizatori, ujedno i novi svjetski rekord u puckanju pucketajuće folije. Drugoplasirano vrijeme bilo je 13:58 minuta, a ostvarila ga je Heidi Pavlović, a treće 15:40 minuta ostvarila je Ivana Baričević