Rijeka je spremna naporno raditi da opravda titulu EPK

Rijeka će 2020. godine biti Europska prijestolnica kulture. Jučerašnju pobjedu nad Pulom, Osijekom i Dubrovnikom ekipa EPK slavila je i jutros u Malom salonu na Korzu.

Nakon uspješne prezentacije u Zagrebu i dobivanja titule, EPK tim je u Malom salonu na Korzu održao konferenciju za novinare. Govorili su o jučerašnjim emocijama te iskazali spremnost da se rad na projektu nastavi na način koji će opravdati titulu.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da na pameti moramo imati riječi predsjednika europskoga povjerenstva Stevea Greena da nisu ocjenjivali što su gradovi napravili u prošlosti, već što su obećali za 2020. i nakon toga.

Voditelj riječkog EPK tima i gradski pročelnik za kulturu Ivan Šarar gotovo da i ne vjeruje što se jučer dogodilo. Mi smo grad koji baš nije siguran ni unutar okvira Hrvatske je li nešto baš dobro ili je prosječan i sad smo svi u stanju tog pozitivnog šoka da smo mi Europska prijestolnica kulture, kaže Šarar. Zahvalio je svim članovima tima i poželio da se sreća nekom kemijskom jednadžbom može pretvoriti u uspješan rad.

Rijeka će biti Europska prijestolnica kulture 2020.