Odabrano 16 natjecatelja za prvu emisiju uživo

U večerašnjoj, drugoj emisiji nokauta doznali smo i kojih će osmero natjecatelja u showu TheVoice – Najljepši glas Hrvatske iduće subote početi borbu za ostanak u, kako svi ističu, najzahtjevnijem dijelu natjecanja -  u emisijama uživo. U nokautima su nastupali natjecatelji timova Tonyja Cetinskog i Jacquesa Houdeka, a Tony i Indira iskoristili su večeras i svoje pravo preuzimanja. Sada svaki mentor u timu ima po četvero natjecatelja s kojima ulazi u završni dios howa, u kojem pravo glasovanja imaju i gledatelji.

 'Emotivno doživljavamo ovaj trenutak kad se rastajemo od čak troje natjecatelja. Nije lako. Puno smo radili, družili se, upoznali se, vezali uz te divne mlade ljude... Ali, oni znaju pravila, znaju da je ovo show. Svi su spremni na sve. Dobro smo ih pripremili', rekao je prije nastupa svojeg tima mentor Jacques, kojem su u radu s natjecateljima pomagali vokalna trenerica Marina Đurović Čelić i producent Tihomir Preradović. 'Puno je toga u glavi, puno razmišljanja. Bio bih neiskren kada bih rekao da znam što će biti. Teško je, ali nećemo niti glumiti lažnu patetiku. Upozorio sam kandidate - svi smo emotivci, ali tu emociju treba usmjeriti na pozornici dok se pjeva', rekao je Tony,kojemu su u pripremi natjecatelja za nastupe pomagali vokalna trenerica Djordjija Palić i producent Miro Buljan.

Jedini natjecatelj ove sezone koji naginje opernom pjevanju, Edgar Rupena, odabrao je pjesmu Claudia Ville 'Chitarra romana', premda smatra da je publika sklonija pop-glazbi. Sanja Berković odabrala je 'Tainted love' u rockabilly aranžmanu Imelde May jer je nekoliko puta u životu iskusila takvu ljubav o kakvoj govori pjesma, premda Tony smatra da je odabir tog žanra riskantan. Ana Androić Knežević izvela je 'Bridge over troubled water' Simona & GarfunkelaRino Petrović, kojeg je Tony u dvobojima preuzeo Jacquesu, odabrao je pjesmu svojeg uzora Erosa Ramazzottija 'Terrapromessa'Matea Dujmović u nokautu je pjevala 'When a man loves a woman' u aranžmanu Michaela Boltona. Posljednja iz Tonyjeva tima bila je Monika Perić koja je odabrala pjesmu Jennifer Hudson 'And I am telling you I'm notgoing' jer voli soul-glazbu koja prenosi snažne emocije.

'Jako sam ponosan na odrađeno jer nije bilo samo odrađeno. Tu su bile itekako 103 porcije emocija. Vama je super – vi ste odradili svoje, a sada se ja moram mučiti', rekao je Tony nakon nastupa svojeg tima. Tony je odlučio da u emisije uživo iz njegova tima idu Monika Perić, Ana Androić Knežević i Edgar Rupena. Računao je na to da će njegova kolegica Indira preuzeti nekoga iz njegova tima, a to se i ostvarilo - Indira je Mateu Dujmović.

Prva iz Jacquesova tima nastupila je Mirta Dautović, koju je Jacques u dvoboju preuzeo od mentora Ivana. Za nokaut je odabrala Rihanninu pjesmu 'Russianroulette' smatrajući da će joj upravo ta pjesma pomoći da iziđe iz svoje čahure i otvori se prema ljudima. Ivona Šimunić odabrala je 'Un-break myheart' Tony Braxton, za koju je vezana od djetinjstva. Kristina Krolo u nokautu je pjevala 'Don't cry for Louie' sastava Vaya con Dios, a Jacquesov savjetnik Tihomir smatra da je izborom 'pogodila u sridu'. Alen Đuras odabrao je Adelinu pjesmu 'Hello' čime je, kako je rekao Jacques, samom sebi 'podignuo letvicu'. Petra Vurušić otpjevala je 'One moment in time' Whitney Houston, pjesmu koja je Jacquesuvrlo draga, te smatra da je Petra ovim izborom pokazala da zna što je dobro za nju. Posljednja iz Jacquesova tima bila je Rea Matić, koja je, kako je istaknuo Jacques, pjevala iznimnu, sudbonosnu Adelinu himnu Skyfall

'Učinili ste me jako ponosnim. Moram ovdje podvući jednu činjenicu: pjevali ste iznimno zahtjevne pjesme. Neke od tih pjesama nisam se nikada odvažio pjevati, a neke vjerojatno nikada niti neću. Pokazali ste da ste pjevači, a to je ipak najveća pobjeda. Prštalo je od emocija, neki su i pregorjeli od emocija, a to je poželjno jer to publika voli', rekao je Jacques svojim natjecateljima i dodao da su ga emotivno 'dokrajčili'. Jacques je odlučio da u prvu emisiju uživo vodi Alena Đurasa, Reu Matić i Petru Vurušić, a Tony je u svoj tim preuzeo Ivonu Šimunić.

U prvoj emisiji uživo u Jacquesovu timu nastupat će: Alen Đuras, Ivana Sutlović, Petra Vurušić i Rea Matić.

Indirin tim čine četiri dame: Eni Jurišić, Lucija Lučić, Matea Dujmović i Ruža Janjiš.

Tonyjev tim u prvoj emisiji uživo predstavljat će: Ana Androić Knežević, Edgar Rupena, Ivona Šimunić i Monika Perić.

Pod vodstvom mentora Ivana za naklonost gledatelja borit će se: Stefany Žužić, Tajana Belina, Vedran Ljubenko i Vjekoslav Ključarić.

Nova su uzbuđenja pred nama, a do iduće subote  The Voice - Najljepši glas Hrvatske možete pratiti i preko internetske stranice, Facebooka i Twitter stranice, Instagrama te YouTube kanala. Uz to, vijesti vezane za show možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija. Na mobilnoj aplikaciji za android i iOS The Voice Hrvatska fanovi mogu vidjeti ekskluzivne sadržaje i zabavljati se uz nagradne igre.