Izložba 'Sinjska alka 300 godina' u UN-u u New Yorku

Viteško alkarsko društvo (VAD) Sinj organizira predstavljanje Sinjske alke u zgradi Ujedinjenih naroda u New Yorku, prigodnom izložbom pod naslovom 'Sinjska alka 300 godina', koja će biti otvorena od 29. ožujka do 8. travnja.

Izložba se realizira u suradnji s Vladimirom Drobnjakom, veleposlanikom u Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri UN-u u New Yorku, a financiranje projekta pomogli su Zaklada Hrvatska kuća pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te Hrvatska turistička zajednica, objavio je u petak VAD na svojim internetskim stranicama.

Svečano otvaranje je u utorak, 29. ožujka, u 18 sati, a prema najavama iz VAD-a, svečanosti će nazočiti stotinjak uzvanika iz UN-a i ugledni gosti iz gradske uprave New Yorka. Na otvaranju će biti i alkar Pero Tomašević i alkarski momak  Ivan Domazet odjeveni u svoje tradicionalne odore, rekao je za sinjski portal Ferata.hr  tajnik VAD-a Ivan Nasić. Napomenuo je da je projekt dugo  pripreman uz potporu mnogih ljudi, a prethodilo mu je niz aktivnosti koje su omogućile jedan ovakav prekooceanski alkarski događaj.

Tajnik VAD-a kaže kako postoji mogućnost da se ova izložba prošeta i drugim dijelovima SAD-a.