Hrvatski muzeji u međunarodnom projektu Museum Week 2016.

Tijekom Međunarodnog tjedna muzeja više od tri tisuće muzeja putem društvene stranice Twitter već treću godinu otkriva detalje i zanimljivosti koje posjetitelji pri uobičajenom obilasku ne mogu vidjeti.

U virtualnom svijetu i na društvenim mrežama za vrijeme projekta Museum Week 2016. vrlo je aktivan Muzej Grada TrogiraUnutar tog projekta svaka država, svaki grad i muzej može predočiti široj javnosti ono što je zanimljivo, ono što posjetitelj ne može vidjeti osim na poseban zahtjev, kažu u Muzeju grada Trogira.

U sljedećih sedam dana 'tvitanje' će obuhvatiti sedam različitih tema. Prvog dana Tjedna muzeja na redu su muzejske tajne. Do nedjelje publika će saznati još mnogo toga na temu ljubavi, otkrit će što zaposlenike veže uz muzej, tko su posjetitelji ili što se sve krije u muzejskim deponijima.

Dobra iskustva s virtualnim svijetom ima i splitski Prirodoslovni muzej. Ova dva muzeja među rijetkima su u Hrvatskoj koja su se uključila u ovaj međunarodni projekt. Očito većina još ne shvaća moć virtualnog svijeta.