Počinje jubilarni FEN

Tjedan nakon Uskrsa u Opatiji je tradicionalno rezerviran za kazalište - od 29. ožujka do 3. travnja termin je za Festival neovisnih kazališta Republike Hrvatske.

To je jedini festival neovisne kazališne scene u Hrvatskoj, jedini na kojem svi sudionici mogu boraviti cijelo vrijeme pa mogu gledati jedni druge, razmjenjivati mišljenja i ideje te dogovarati suradnje. Svatko - publika, glumci, novinari - sam sebi bira svog favorita i najdražu predstavu, a svi su sudionici nagrađeni prigodnim umjetnički oblikovanim fenovima. Festival donosi benefite i lokalnoj zajednici: otvara hotele i donosi stotine noćenja u predsezoni, ali i stvara sadržaje za čitavu zajednicu, no posebno je važanjer  je gotovo pa 'ručni rad' u koji je uloženo jako puno ljubavi i truda.

Peto, jubilarno izdanje FEN-a odat će počast onima koji su uz ovu manifestaciju bili čitavo vrijeme - tako će u centru grada, između parka i ulice maršala Tita, biti postavljen 'Walk of FEN' na kojem će biti predstavljeno pet kazališnih skupina koje su sudjelovale na svim izdanjima. To su Kazalište Mala scena Zagreb, Kazalište Tvornica lutaka Zagreb, Kazalište Planet Art Zagreb, MUO Bacači sjenki Zagreb i Lutkarski studio Kvak Zagreb.

Na ovogodišnjem izdanju FEN-a održat će se rekordne 22 predstave.