Održana 4. Marjanska Skalinada, utrka po stepenicama do vrha Marjana

U Splitu se 28. ožujka okupilo 200-njak rekreativaca koji su trčali tradicionalnu Marjansku Skalinadu. Prije četiri godine rodila se ideja o Marjanskoj Skalinadi, utrci po stepenicama do vrha Marjana, a koja se održava na Uskršnji ponedjeljak.

Ove su godine oborena čak dva rekorda, i to onaj u broju natjecatelja kojih je bilo 183 te u vremenu istrčane rute koje je sada sedam minuta. A trčali su baš svi, od djece do onih u zrelim godinama. Najmlađi sudionik bio je Pavo Bošković koji je napunio ravno četiri godine, a najstariji gospodin Neven Svetec koji ima punih 80 godina. 

Iako je riječ o nimalo laganoj utrci koja broji više od osamsto stepenica i ide do nadmorske visine od 178 metara, svi natjecatelji uživali su u prekrasnom krajoliku i pogledu na veleban park i šumu, ali i u testiranju vlastitih mogućnosti.

Ovo mi je prvi puta da sudjelujem u skalinadi i dojmovi su odlični. Prije par mjeseci upisala sam se u školu trčanja Split, tako da me cijela ekipa potakla da se bavim trčanjem. Nama je cilj da naš grad postane aktivan, rekla je jedna od sudionica.