2. Dani Ogranka mladih HDDU-a

Sutra će atrijem zagrebačkog kazališta Gavella zavladati mladi dramski umjetnici. Jer, počinju drugi po redu Dani Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU), koji će trajati sve do 2. travnja. 

Dođete li u Gavellu, srest ćete mlade glumce, redatelje, pisce i kostimografe. Bit će desetominutnih predstava, predavanja, kazališnih kvizova, razgovarat će se o audicijama i kastinzima, a sve počinje izložbom  'Od skice do kostima' mladih kostimografkinja Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj, u sklopu koje će prikazati proces nastanka kostima od grube skice, preko tehničkih skica do finalne realizacije kostima u predstavi.

Tea i Anamarija su uz redateljicu Franu Mariju Vranković bile gošće emisije Dobro jutro, Hrvatska.

Trodnevna manifestacija održava se u suradnji s GDK Gavellom, a koncipirana je kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa stručnoj i široj javnosti.

Ogranak mladih HDDU-a jedan je od najmlađih ogranaka HDDU-a koji čini pedesetak glumaca, kazališnih redatelja, dramskih pisaca, producenata i oblikovatelja svjetla mlađih od 35 godina. Od osnutka 2012., Ogranak nastoji okupiti mlade, netom diplomirane dramske umjetnike te im pruža platformu za upoznavanje, razmjenu iskustava i informacija s ciljem poticanja suradnje i zajedničkog djelovanja mladih dramskih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni i šire.