Uredite stan u boho stilu

Za lijepo uređen stan ne treba vam mnogo novca i skupih predmeta. Malo mašte, šetnja prirodom, pokoja uspomena s putovanja dovoljni su za unikatan stan!

Dokaz tomu su Sendy Osmičević i Luka Petrović,  mladi par u čiji je životni prostor zavirila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska

Dobro došli u boemski, tzv. boho-svijet Sendy i Luke. Oni su mladi, urbani, ali i ekološki osviješteni par koji je dom uredio vlastitim rukama. Ideja vodilja bila je urediti stan s malo novaca, a kada nešto napraviš sam bude puno jeftinije nego da si kupio u nekom dućanu, jednostavno kaže informatičar Luka. Uz to napravljeno bude unikatno i neće se naći kod nikog drugoga.

Kada su se Sendy i Luka uselili u stan,  sve je izgledalo drugačije. S obzirom na to da im ideja ne manjka, odlučili su interijer urediti po svom guštu. U uređenju stana nismo pazili samo na estetiku, nego smo htjeli da sve što radimo ima i svrhu. Uz to birali prirodne materijale, koje oboje preferiramo, budući da smo i ekolozi i volimo prirodu, ističe Sendy, inače magistra urbanog šumarstva. Tako da nisu imali problema oko dogovaranja kako će stan urediti.

Sendy je glavna u idejnom dijelu, a u izvedbi glavnu riječ vodi Luka. Moj djed je bio stolar, a tata je limar, i nekako, valjda imam u genima da volim radit s alatom. Volim napraviti nešto svojim rukama, jer znam da je to moje i unikatno, iskren je Luka. Svoj istančani ukus, ali i funkcionalnost, spojili su s tzv. boho-stilom, pa su tako ušarenili svoje gnijezdo raznim detaljima kako bi se osjećali što ugodnije.

Za boho-stil karakteristični su i uzorci iz cijelog svijeta, miješanje stilova i kultura, pa su tako razne suvenire donijeli s putovanja na koja često odlaze.
Na putovanjima upijaju i  boje i mirise raznih kultura, a poslije to i primijene u svome domu. Budući da dosta slobodnog vremena provode vani, inspiraciju pronalaze i u prirodi.

Kako žive u malo kvadrata, trebaju razmišljati o svemu. Luka i Sendy smislili su jednostavna, a praktična rješenja. U svome stanu uživaju u veseloj i ležernoj atmosferi, a Sendy se pobrinula i za mirne snove te izradila originalni 'hvatač snova' koji hvata sve snove. Dobri snovi kroz srednju rupicu, dok noćne more zapnu na mrežu, a pri svitanju sunce padne na hvatač snova i sprži te noćne more tako da on svaku noć radi kao novi. A kada dobri snovi prođu kroz srednju rupicu, oni se spuštaju niz perje i trakice nama na glavu.

Ovo dvoje mladih sanjara ne sanja svoj život, već živi svoje snove, a otkrili su nam i male tajne velikih majstora. Pokazali su nam kako možete proći jeftino, biti ekolozi i uživati u finoj estetici. Pritom se, naravno, ne smijete zaboraviti zabavljati. Ja vidim to kao neku igru. Meni je to igra. Za odrasle. Jednostavno volim nešto raditi i stvarati svojim rukama, kaže Luka.

Zato ne zaboravite na dijete u sebi, i vi uzmite stvar u svoje ruke, pronađite vlastiti stil. Jer ne treba vam novac, već mašta, koju samo trebate ponovno probuditi! Sjećate li se koliko ste maštali kao dijete? I bilo vam je lijepo, zar ne?