Doznajte kako se priprema vrhunska kava

Poznata je činjenica da smo zemlja kavopija. Naime, čak 80 posto Hrvata starijih od 15 godina svakodnevno pije kavu. Stanovnik Hrvatske u prosjeku popije više od pet kilograma kave na godinu. No, rijetki su oni koji doista znaju kako pravilno pripremiti kavu.

U Splitu postoji udruga koja se bavi upravo tim poslom, odnosno edukacijom barista te je tako HTV-ova ekipa doznala kako se priprema vrhunska kava. Tajna pripreme one najbolje leži u četiri jednostavne komponente; vrhunskoj mješavini kave, aparatu, mlincu i naravno baristi koji će sve to znati upakirati. 

Osim što mora imati vrhunski miris i aromu taj čarobni smeđi napitak trebao bi biti i ugodan oku. Stoga po uzoru na svjetske trendove i domaći baristi svi više prakticiraju 'latte art'

No, ako ste stvarno pravi kavoljubac i želite svim osjetilima istinski uživati u kavi evo kako je trebate pripremati i konzumirati.