Nogomet nije rezerviran samo za dječake

Škola nogometa Maksimir u subotu održava Promo day. Od 11 sati vježbe kontrole lopte izvodit će više od stotinu dječaka i djevojčica, baš poput njihovih uzora Messija, Balea, Lahma .. Svi ste pozvani.

Tom prigodom upoznat ćemo njihov ženski nogometni tim koji upisuje nove članice. I dok većina djevojčica njihove dobi sanja kako će postati liječnice, glumice ili pjevačice, one žele biti nogometašice. Izdržljive su, hrabre i uporne, a golove postižu kao od šale. Jednako su dobre kao dječaci, a treninzi im se ipak razlikuju.

Trenerica Tamara Furmeg objašnjava kako imaju drugačiju tjelesnu građu, a cure su malo zahtjevnije i psihički, ali slušaju. Iako su krhke, borbene su, a u velikom nogometu i jače od dječaka. Dolaze i napuštaju treninge sretne i to je najbitnije!

Početkom godine bilo ih je tek nekoliko, ali s lijepim vremenom sve je više malenih nogometašica. Najčešće  dolaze zbog prijatelja nogometaša, s kojima od malih nogu igraju nogomet. U Školi nogometa u samo mjesec dana naučile su voditi loptu, fintirati, driblati i zabijati golove. Još pokoji trening igranja glavom i bit će prave profesionalke.

Drage djevojčice, ako vam je dosadilo samo navijati s tribina, dođite se okušati na zelenom terenu. Zabava je zagarantirana, a tko zna što nosi budućnost.