Puljani dobili najbolji i najopremljeniji skate park u Hrvatskoj

U krugu bivše pulske vojarne 'Karlo Rojc' otvoren je skate park. Zasigurno će okupiti brojne ljubitelje toga sporta jer je riječ o najboljem i najopremljenijem skate parku u Hrvatskoj. U njegovu izgradnju grad Pula uložio je milijun i pol kuna.

Pula ima novi sadržaj i priču namijenjenu mladim ljubiteljima vožnje na dasci, rolama i BMX biciklima. U novi skate park mladi puljani i oni iz okolice dolaze po dozu adrenalina. Uz to, Pula ima i skateboard klub koji će ovdje organizirati razna natjecanja.

Plan im je u prvoj godini održati barem dva natjecanja tijekom godine. Za razliku od sličnih parkova koji su do sada izgrađeni u Hrvatskoj, na platou pulskog Centra gradskih udruga Rojc svi elementi skate parka izgrađeni su od kamena na kojem su troškovi održavanja minimalni.

U gradu kažu kako je park mlade sklonio s ulice, gdje su često bili izloženi brojnim opasnostima. Ovdje mogu vježbati i uživati svaki dan od 9 do 21 sat, a djeca mlađa od 12 godina moraju imati kacige i biti u pratnji roditelja.