Ekstremna biciklistička staza Enduro na Medvednici

Sutra se u 10 sati službeno otvara ekstremna biciklistička staza 'Enduro'  na zagrebačkoj Medvednici. Prva je to službena staza koja će spajati Sljeme i grad Zagreb.

Uređenje 'Enduro' biciklističke staze pokrenuto je kao inicijativa od strane Biciklističkog kluba 'Opušteno' za izradu prve službene biciklističke staze koja spaja vrh Medvednice - Sljeme s gradom Zagrebom. Staza je nastala u suradnji Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Parka prirode Medvednica, Hrvatskih Šuma, i Biciklističkog kluba 'Opušteno'.

Jedan od glavnih ciljeva uređenja ove staze je poboljšanje odnosa planinara i biciklista na način da brdski biciklisti sada imaju način uživanja u svom sportu na uređenoj i adekvatnoj stazi. Staza je srednje zahtjevna staza te zahtjeva dobro znanje upravljanja brdskim biciklom.

Otvorenje staze će se održati na sljemenskoj cesti, 500 m od restorana 'Lugarnica' prema hotelu 'Tomislavov dom'. Samo na dan otvorenja ZET je osigurao izvanrednu biciklističku autobusnu liniju koju će pratiti kamion za prijevoz bicikla. Bicikli će se moći jedino prevoziti kamionom i neće se dozvoljavati prijevoz bicikala na autobusima redovnih linija. Biciklistički autobus će kretati kako se napuni, prva vožnja planirana je u 9.00.

Molimo sve hrabre da barem jednu rundu otpedaliraju do početka staze kako bi se izbjegle gužve. Bicikle će ukrcavati i iskrcavati članovi biciklističkog kluba 'Opušteno' koji mole sve koji će doći za strpljenje i da nikako ne zaboravite kacigu.

Sve o stazi za emisiju Dobro jutro, Hrvatska govorio je Filip Babić, tajnik Biciklističkog kluba 'Opušteno'.