Počeo Festival sporta i rekreacije, najveći ulični sportski događaj u Hrvatskoj

Riječki Festival sporta i rekreacije 'Homo si teć' održava se po dvadeseti put i najveći je ulični sportski događaj u Hrvatskoj. 'Homo si teć' (Hajmo/Idemo svi trčati) uzrečica je koja nekome tko nije upoznat s osebujnim čakavskim dijalektom može zvučati potpuno nerazumljivo.

Kad je prije 20 godina odabrano upravo to ime za gradsku utrku, malo tko je razmišljao da će cijela manifestacija prerasti lokalne okvire do te mjere da će se susresti s problemom jezične barijere. No, to su slatke brige koje samo potvrđuju uspješnost ove manifestacije.

20. festival 'Homo si teć' traje od 2. do 17. travnja te završava najmasovnijom uličnom utrkom u Hrvatskoj u kojoj redovito sudjeluje više od 10.000 građana, rekreativaca, djece, studenata i profesionalnih sportaša. Centar Rijeke tom se prilikom transformira u veliko igralište za jedinstveni sportsko – rekreativno – zabavni program te cijeli grad postaje zona slobodna od automobila i prometa.

Riječki Festival sporta i rekreacije počeo je jutros kratkom, ali iznimno napornom utrkom koja nosi naziv '539 skok' - jer se trči Trsatskim stubama pa je zaista za najbrže i najizdržljivije trkače.