Djed koji radi avione i igračke

Posjedovati vlastiti avion. Zvuči kao ostvarenje najluđih i najraskošnijih snova, zar ne? Mladen Smadilo taj je san ostvario ne samo sebi nego i svojim malim unucima. Kako? Zabilježila je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska.


Mladenovo su najveće bogatstvo unuci, a najdraži hobi aviomaketarstvo. Spojio je on te dvije ljubavi pa svakom unuku izradio njegov vlastiti avion. Diplomirani strojar razmišljajući što će raditi u mirovni zaključio je da maketarstvo baš hobi za njega. Najteže je kad ništa ne znaš, ali u tome je čar. Da učiš, nešto novo saznaješ, kaže. U novom poslu često mu pomažu i unuci Maks i Janko - moji pomoćnici. Razbijaju modele, smije se Mladen. A dogodi se i da pokoji djedov aviončić 'trajno zaluta', no ne samo da su zajedno preboljeli nestanak aviona nego već zamišljaju i nove modele…

Ne izrađuje ovaj djed svojim unucima samo avione, nađe se u njegovoj radionici i igračaka – različitih modela gitara, violina, klavir… Mladen je svoju spavaonicu pretvorio i u zračnu luku i u tvornicu igračaka. Pa koji ga unuk ne bi poželio za djeda?!

Ja bih svakome umirovljeniku preporučio hobi da ne zahrđaju. Ovako, uvijek ima nešto za rješavati, kaže Mladen. I ne zaboravimo - nezaboravne trenutke s najdražim unucima.