Umirovljenicima Ivanić Grada nikada nije dosadno

Umirovljenici Ivanić Grada ne poznaju dosadu, a kako su svoje umirovljeničke dane učinili zanimljivima i zabavnima zabilježila je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska.


Rudolf Čauš, umirovljenik četvrte životne dobi, kako u šali za sebe kaže. Ima osamdeset punih i malo sitno godina, a pjesme je počeo pisati prije samo dvije godine. Nije to ništa neobično. Većina njegovih prijatelja umirovljenika svoje su umjetničke talente također nedavno otkrili. Jadranka Bradić je posljednji put pjevala u zboru u osnovnoj školi. Više od pola stoljeće mislila je da pjevanje nikada neće biti dio njezina života i velika strast. Sve donedavno. Pjevački zbor samo je dio vesele družine umirovljenika u Ivanić Gradu koji su osnovali nekoliko udruga. Mnogo je tu i zaljubljenika u glumu.

Prijateljstvo i simpatije ne događaju se samo u predstavama. Na mnogobrojnim putovanjima i zajedničkim druženjima mnogo je prilika za umirovljenike da se bolje upoznaju i zbliže. Srijedom imaju zborske probe, imaju dan i za dramu, a sve prigode slave zajedno – Valentinovo, Dan žena, fašnik, Martinja… Ne gleda se tko je što ranije radio, u društvu su svi umirovljenici. Naša djeca imaju svoj život, mi moramo imati svoj i baviti se sobom, priznaju.

Uz to što još uvijek otkrivaju svoje talente te uz druženja jedni drugima uveseljavaju dane i upotpunjavaju samoću, ova vesela ekipa povezana je i s mnogo sličnih Udruga iz cijele Hrvatske. Na taj način, osim što se međusobno zbližavaju, pjesmom i plesom povezuju udaljene gradove. Gostuju ivanićki umirovljenici u Crikvenici, Novom Vinodolskom, Gorskom kotaru

I dokazuju da nikada nije kasno za nova prijateljstva i ljubavi. Nakon što završi radni staž trebate pojačati rad na sebi i onome što vas usrećuje. Umirovljenici u Hrvatskoj vjerojatno ne mogu putovati svijetom kao neki, ali druženje i veselje svakako zaslužuju.