Pogledajte kojih je 12-ero natjecatelja ušlo u četvrtfinale 'Voicea'

Nakon audicija, dvoboja i nokauta u showu 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' počeo je najzahtjevniji dio natjecanja – emisije uživo. U večerašnjoj prvoj emisiji za naklonost 'petog mentora', a to su gledatelji i slušatelji, borilo se 16-ero odabranih pjevača.

Tim svakog mentora – Jacquesa Houdeka, Indire Levak, Tonyja Cetinskog i Ivana Dečaka – imao je po četvero natjecatelja, koji su imali zadatak glasom, interpretacijom, emocijom i karizmom doprijeti do gledatelja i slušatelja. Upravo su oni telefonskim pozivima mogli spasiti po dvoje natjecatelja iz svakoga tima i odvesti ih korak dalje u pokušaju osvajanja titule najljepšeg glasa Hrvatske. O sudbini preostalih dvoje natjecatelja iz svakog tima odlučivali su njihovi mentori.

Prvi je nastupio Jacquesov tim. Led je probio Alen Đuras koji je izveo Gibonnijevu pjesmu 'Ozdravi mi ti'. Meni je ovo bilo prekrasno i uvjerio nas je sve, rekao je Jacques nakon izvedbe. Zatim je Ivana Sutlović otpjevala hit Ellie Goulding 'Love me like you do'. Prekrasno izgledaš, još ljepše pjevaš. Divno, divna pjesma, rekao je nakon nastupa njezin mentor. Petra Vurušić izvela je 'Drugo ime ljubavi' Electro teama. To je ta Petra u koju ja vjerujem od prvog dana, nije štedio komplimente Jacques. Nastup tima zaključila je Rea Matić s pjesmom 'Fever' Peggy Lee. Dobila je kompliment od svojeg mentora da je prava zvijezda. Publika je nakon glasovanja odlučila da natjecanje nastavljaju Alen Đuras i Rea Matić, a Jacques je odlučio da treća članica tima bude Petra Vurušić.

Zatim su nastupili natjecatelji iz Indirina tima, a 'led je probila' Matea Dujmović s pjesmom 'Maniac' Michaela Sembella. Djevojka čista srca i iskrenih emocija, rekla je Indira. Ruža Janjiš odlučila se za skladbu 'Field of gold' Stinga i dobila pohvale svoje mentorice. Nakon nje, nastupila je Eni Jurišić koja je izvela 'Chrating' Johna Newmana. Ovo je bio svjetski nastup, bila si fantastična, nije štedila pohvale Indira. Lucija Lučić odabrala je pjesmu Nine Badrić 'Da se opet tebi vratim'. Ti imaš tu neku čaroliju u glasu koja nikog ne može ostaviti ravnodušnim pa tako niti mene, rekla je Indira. Publika je odlučila da dalje idu Lucija Lučić i Eni Jurišić, a Indira je odabrala Ružu Janjiš.

Uslijedio je nastup Tonyjeva tima, a prva je bila Ana Androić Knežević sa skladbom 'Fragile' od Stinga. Monika Perić odlučila se za pjesmu 'I was Here' od Beyonce. Tony joj se zahvalio i rekao kako ih je ponovno svojom izvedbom katapultirala. Ivona Šimunić izvela je pjesmu 'Nek ti bude kao meni' Nine Badrić. Meni se ovo jako svidjelo, posebna je na svoj način, pohvalio je nastup Tony. Edgar Rupena odabrao je 'Adagio' od Il Divo i također zaslužio pohvale mentora. Glasovi publike presudili su da nadmetanje nastavljaju Edgar Rupena i Monika Perić, a Tonyjev izbor bila je Ana Androić Knežević.

U Ivanovom timu prva je nastupila Tajana Belina s pjesmom 'Sve je neobično ako te volim' grupe Stijene. Njezin mentor pohvalio ju je rekavši kako je sigurna u sebe te da ima još dosta toga za pokazati. Vjekoslav Ključarić odlučio se za hit 'Georgia on my mind' slavnog Raya Charlesa. Ispalio me je totalno, rekao je emotivno Ivan nakon nastupa. Stefany Žužić izvela je skladbu 'Memory' od grupe Cats, koja je također oduševila Ivana. Posljednji je nastupio Vedran Ljubenko koji je otpjevao 'Stairway to heaven' Led Zeppelina, a njegov mentor komentirao je da šećer dolazi na kraju. Publika je odlučila da Vedran Ljubenko i Stefany Žužić ostanu u showu, a Ivan je odabrao Tajanu Belinu.

Sljedeća emisija showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' na rasporedu je u subotu 9. travnja u 20 sati na Prvom programu Hrvatske televizije, a program možete pratiti i na Drugom programu Hrvatskog radija.

'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' možete gledati preko službene internetske stranice, Facebooka i Twitter stranice, Instagrama te YouTube kanala. Uz to, vijesti vezane za show možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija. Sve više korisnika mobilne aplikacije za android i iOS The Voice Hrvatska prati omiljene natjecatelje, ekskluzivne sadržaje i zabavlja se uz nagradne igre.