Genijalci iz varaždinske Prve gimnazije

Znanje je u modi u varaždinskoj Prvoj gimnaziji, tamošnjim učenicima nijedan predmet nije težak. Škola ima četrdeset županijskih prvaka, a prvi su bili i na šest sportskih natjecanja te Lidranu.

Škola se može pohvaliti nizom prvaka - županijskih, državnih i svjetskih. Tradicija odlaska na natjecanja kod učenika je duga. Profesori i mentori kažu da imaju sreće jer školu upisuju najbolji učenici. No, iza tih uspjeha je i mnogo truda, a prvaci vraćaju uloženo.

Rekorder u medaljama s natjecanja zasigurno je Ilija, županijski prvak iz četiri predmeta. Zasad je pozvan na državno natjecanje iz fizike, kemije i geografije. Zvuči naporno, no kaže da većinu toga zapamti na satu, pa nađe vremena i za razne hobije i odmor. S takvim rezultatima, Ilija je izzov i za svoje mentore.

Ove je godine ova škola postavila nove rekorde. Iz čak triju predmeta osvojili su sva prva mjesta, od prvog do četvrtog razreda. Ukupno - četrdeset aktualnih županijskih prvaka i već jedan državni - iz informatike! Ponos zato ne krije ni ravnateljica Janja Banić.

Drago nam je da se sad konačno možemo mjeriti sa školama koje su obično razvikane, pa tako ipak iz male sredine kao što je varaždin dolazi jaka ekipa, poručuje ravnateljica. U prilogu iz Dobrog jutra upoznajte malen dio varaždinskih genijalaca.