Pustolovi na Papuku

Boravak u prirodi, razgovori uz logorsku vatru, penjanje, kuhanje, spavanje na otvorenom, većini današnjih tinejdžera potpuna su nepoznanica. Život bez mobitela nezamisliv. Pojam pustolovine upoznali su na ekranu, možda i kroz lektiru. Prva asocijacija na društveni život su Facebook, Twitter, Viber...    

To pokušava promijeniti Hrvatska pustolovna škola u prirodi. Postoji 10-ak godina i dio je međunarodne mreže Outward Bound. Mladima nudi nesuvremeni izazov – boravak u prirodi, bez mobitela, tehnologije i komfora. Nema čak ni knjiga jer je svrha druženje i savladavanje vještina, a ne osamljivanje! Idu u parkove prirode, ljeti na Velebit ili u Liku, a za ovogodišnje proljetne praznike odabrali su Papuk.

Kako su zabočki srednjoškolci preživjeli tjedan dana bez mobitela i što su naučili govorili su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.  U emisiji su gostovali voditeljica projekta i potpredsjednica udruge Hrvatska škola Outward Bound Lana Novosel, instruktor Borna Juraj Jelić te dvije polaznice Lucija Mlakar (16) i Lana Petrovečki (17) iz Zaboka. Borna, Lucija i Lana proveli su jedan vikend u Parku prirode Papuk.