Pasji život Rujane Jeger: Fizioterapija je spas za starije pse

U emisiji Život je lijep emitira se rubrika Rujane Jeger Pasji život posvećena omiljenim četveronožnim ljubimcima i radosti života s njima.

U ovom nastavku Pasjeg života pogledajte kako je moguće i starijeg psa rehabilitirati te uz pomoć fizioterapije ponovno dovesti u 'vozno stanje' - Liza je križanka labradora i zlatnog retrievera koja je prije nešto više od 6 mjeseci, u dobi od 10 godina, počela izrazito šepati na stražnju nogu. Rezultati rendgenološke pretrage ukazali su na osteoartritis, odnosno jednostavnije rečeno - staračke promjene u lijevom kuku.

Pa dobro, mogu li ja Lizi kako pomoći da joj olakšam život? zapitala je Rujana prvo sebe, a onda i veterinarsku struku.

Nije morala dugo tragati - doslovno jedna vrata dalje... naime, na Zavodu za rendgenologiju, ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu radi doc.dr.sc. Zoran Vrbanac koji provodi nekoliko vrsta fizioterapije, pa čak i akupunkturu za što se posebno školovao u Kini (no o tome posebno u jednom od budućih priloga).

Nakon otprilike šest mjeseci tjednih tretmana, Liza ne samo što više ne šepa na stražnju nogu, nego može i potrčati za loptom (iako je to aktivnost koju se s takvom dijagnozom treba izbjegavati, no morali smo vam pokazati) - a ukoliko vas zanima kako je Rujana završila na pokretnoj traci za životinje, pogledajte Pasji život: