Grgine kućice za pse s tri zvjezdice

Vodnjanac Zaim Softić, zvan Grga, ne može se požaliti na nedostatak ljubavi. Barem one četveronožne. Već pet i pol godina član je udruge 'Ruka šapi', i ujedno pruža privremeni dom nekima od pasa koji čekaju na trajno udomljenje. Ali, Grga je najpoznatiji postao po svojim kućicama za pse. Unikatnim predmetima koje je, bez ikakvog stolarskog iskustva ovaj skelar zaposlen u Uljaniku počeo izrađivati, kako kaže, iz nužde.

Dosad je Grga napravio 84 kućice, tako da već ulazi u kategoriju ozbiljnog građevinskog poduzetnika. Uglavnom ih daruje udrugama za spašavanje životinja, ali u posljednje ih je vrijeme počeo i prodavati. Narudžbi ima, a kupce motivira to što zarađeni novac ide za potrebe udruge 'Ruka šapi'. Osim toga, kućice su jeftinije od onih u prodavaonicama. I sve nose prepoznatljiv znak, tri zvjezdice. Materijal kupuje samo za kućice za prodaju. Za ostale koristi odbačene stvari, koje više nikom ne trebaju. Otpada nema: ostaci od psećih služe za mačje, a ostaci od mačjih za kućice za ptice.

Nikad ne bi mogao živjeti bez životinja, kaže. I ima jednu veliku želju. Lutalica na žalost ima. Po meni rješenje bi bio jedan veliki azil na nivou županije ili grada Pule, da u njemu radi veterinar, da bude sve onako kao što sam u Zagrebu bio vidio u Dumovcu, objašnjava Grga.

Nadajmo se da će se želja ispuniti ovom čovjeku koji prikuplja ono što su drugi odbacili; kako bi izgradio dom jednako tako odbačenim živim bićima.