Šegrt Hlapić uskoro će oživjeti i u stripu

Ilustrator Igor Vilagoš i pisac Davor Špišić dovršavaju strip o najpoznatijem liku iz djela Ivane Brlić Mažuranić - Šegrtu Hlapiću. Njihov junak nije miš, već dječak, a pristup je prilagođen današnjem trenutku.

Devetnaest godina nakon animiranog i tri godine nakon igranog filma, Šegrt Hlapić dolazi i u strip. Scenarist Davor Špišić kaže da mu je najvažnije bilo ostati vjeran izvoru, ali i prilagoditi ga novoj publici. Čini mi se da u današnjem vremenu kad smo bombardirani superherojima holivudske produkcije, Batmanima i ostalima, mislim da itekako postoji potreba i za nekim običnim malim svakodnevnim junakom malenim kao lakat, a lavljeg srca, objašnjava.

Kako ističe ilustrator Igor Vilagoš, izazov je bio spojiti moderni i retro stil. Stilizirani realizam, a stilizacija samo proizlazi iz potrebe da se komunicira s određenom grupom, a to su djeca, kaže Igor.

Čarobni svijet Ivane Brlić Mažuranić univerzalno je privlačan. Ovaj će Hlapić imati socijalni kontekst i naglašenu ljubavnu priču s Gitom

U ovo doba videoigara strip još traži svoje mjesto. Spajanje s književnošću i Hlapićeva uvijek aktualna borba za pravdu siguran su put do nove publike.