'Explosions In The Sky' i 'Shearwater' dolaze u Zagreb

Dobre vijesti za ljubitelje alternativnije glazbe. Bend 'Shearwater' se pridružio popisu izvođača INmusic festivala, a na jesen se u Zagreb vraćaju i 'Explosions In The Sky', na Festival Žedno Uho.

Teksaški post-rock bend  Explosions In The Sky vraća se u Zagreb, gotovo četrnaest godina nakon premijernog nastupa i 22. listopada  u Laubi će otvoriti 17. Festival Žedno Uho. Postali su jedno od najvećih imena post-rocka  i iznimno tražena koncertna atrakcija u svjetskim razmjerima, ponajprije zahvaljujući angažmanu u američkoj filmskoj i televizijskoj produkciji.

Presudnu ulogu, u prvom redu među mladima, odigrao je popularni hollywoodski film Friday Night Lights, a zatim i hit Lone Survivor. Upravo su objavili sedmi album The Wilderness koji donosi nadogradnju njihova prepoznatljivog zvuka, uz diskretno korištenje elektronike te koketiranje sa shoegazeom i folkom, navode organizatori Žednog Uha. Napominju i da će ubrzo biti poznata i ostala imena koja će nastupiti na festivalu, koji se prvi put održava u jesen.
 
Američki indie rock bend Shearwater pridružio se popisu izvođača INmusic festivala, koji će se u svom 11. izdanju ove godine održati  od 20. do 22. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

Shearwater je poznat po koketiranju s psihodelijom i elektronikom. Slojevitost svoje glazbe najbolje dočaravaju na nastupima uživo, a objavili su devet albuma. Ovogodišnji 'Jet Plane and Oxbow' kritičari su ocijenili dosad njihovim najambicioznijim projektom, moćnim i glasnim, bogatim melodijama i raznim instrumentima. Poseban uspjeh kod publike postigla je pjesma 'Quiet Americans'.

Uz Shearwater, jedanaesto izdanje INmusic festivala uveličat će Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Kawasaki 3p, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby, Gustafi, Gretta, Chui, Žen i mnogi drugi.