Pilates u kombinaciji s gimnastičkim vježbama i jogom

Upoznala sam Tijanu Perović kao veselu, vedru osobu, punu energije. Zapravo me zanimao program Sparta, koji smo i predstavili. Zbog imena treninga opravdano sam pretpostavila da je riječ o nekom 'žestokom' programu vježbanja koji je prikladan za dolazak ljeta. Imala sam pravo! Bio je to savršen trening za nadolazeće tople dane!

A onda mi je Tijana predložila Relax Pilates. I to je isto bio pun pogodak! Kombinacija osnovnih vježbi pilatesa s gimnastičkim vježbama te onima iz joge, uz dodatno istezanje, izvrstan je način vježbanja. Njime učvršćujete mišiće, ali ih istodobno istežete pa vaše tijelo ima ljepši oblik, bez obzira na težinu.I još je nešto važno! Tijana ima mnogo strpljenja, ali i upornost koja je odlika dobrih trenera. Svaka se vježba mora do zadnjeg detalja ispravno izvesti i za svakoga postoji prilagođena vježba, ako baš ne može izvesti onu originalnu.

Tijana ispravlja vježbače. I to je vrlo važno! Kada nešto krivo radite posljedice su nesagledive. Ne samo da vježba nema učinak već i mišić dobiva krivi oblik, a time i tijelo.

I zato mi se ovaj trening sviđa. Vježbe su različite, zanimljive, nisu lake, ali su savladive! Vježbači tako imaju motivaciju za svladavanje i težih kombinacija i napreduju! A svatko od nas želi napredovati, izgledati lijepo i osjećati se dobro.