Filmovi 'Zvjerka' i 'Tu tamo' na festivalu u Nizozemskoj

Kratkometražni filmovi 'Zvjerka' u režiji Daine O. Pusić i 'Tu tamo' Alexandera Stewarta uvršteni su u natjecateljski program europskih filmova na 8. međunarodnom filmskom festivalu 'Go Short', koji se od danas do 10. travnja održava u nizozemskom gradu Nijmegenu.

Igrani film 'Zvjerka' nedavno je prikazan i na MECALu, međunarodnom festivalu kratkometražnog filma i animacije u Barceloni gdje je osvojio Nagradu mladog žirija, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. Na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivalu proglašen je najboljim u programu Kockice, a dobio je i posebno priznanje na Filmskom festivalu Slamdance.

Za tu priču o stogodišnjakinji i njezinoj 75. godišnjoj kćeri koje imaju napet, ali uhodan odnos, Pusić je uz režiju napravila i scenarij, a glume Marija Kohn i Doris Šarić-Kukuljica. Produkciju potpisuje Slavica film, a koproducenti su Metar 60 i finska produkcijska kuća Napafilms Ltd.

'Tu tamo' je animirani autorski projekt Alexandera Stewarta, koji počinje kao bilježnica putnika, sa skicama nastalima u ljeto 2014. na hrvatskoj obali i u Zagrebu, a nastavlja se rastvaranjem detalja u apstraktne utiske s rubova sjećanja. Producentica je Vanja Andrijević iz Bonobostudija.