Sedam predstava na Malom Maruliću

Na 9. festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić, koji se održava od danas do 14. travnja, sudjelovat će stotinjak umjetnika. Bit će prikazano ukupno sedam predstava.

Mali Marulić festival je visoke umjetnosti za djecu, odnosno umjetnosti koja nije samo zabava već traži intelektualan i emocionalan angažman, koja razvija pažnju i koje današnja djeca imaju sve manje, rekla je ravnateljica GKL i festivala Marija Tudor. Bez ovog festivala grad veličine Splita ne bi mogao nositi titulu Grada prijatelja djece kojom se ponosi, zaključila je.

Za ovogodišnji festival prijavljeno je 18 predstava profesionalnih kazališta za djecu. Šest će ih biti izvedeno u natjecateljskom dijelu programa, dok će predstava Umjetničke akademije iz Osijeka Duga Dinka Šimunovića biti izvedena izvan konkurencije zadnjega dana festivala.

Na kraju festivala bit će dodijeljene nagrade o kojima će odlučivati stručni žiri u kojemu su dramski pisac Ivor Martinić, redateljica Renata Carola Gatica i scenografkinja Lina Vengochea, dok će jednu nagradu dodijeliti žiri u kojem će biti učenici od prvog do petog razreda splitskih osnovnih škola.