Veliki uspjeh hrvatskoga tima na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara

Hrvatski frizeri, članovi Internacionalnog tima Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore nastupili su na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u organizaciji OMC-a - Svjetske frizerske organizacije, održanom u Seulu, Južna Koreja od 27. do 29. ožujka.

Naši predstavnici osvojili su visoko 6. mjesto u timskoj modnoj kombiniranoj kategoriji u izradi dnevne i večernje frizure što predstavlja najveći uspjeh hrvatske reprezentacije do sada u timskim natjecanjima.

Članovi  Internacionalnog tima natjecali su se i samostalno u kategoriji vjenčane frizure za žene, gdje su bili odlično plasirani. Dario Sabo iz Osijeka osvojio je 7. mjesto, Kristijana Pižir iz Ivanić Grada 8. mjesto i Zdravko Cedli iz Đakova 9. mjesto u pojedinačnoj kategoriji.

Za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Seulu bilo je prijavljeno preko 500 natjecatelja iz 50 zemalja što uspjeh naših frizera čini još većim.
O pripremama za taj pothvat u emsiji Dorbo jutro, Hrvatska govorili su frizerka Kristijana Pižir, Ivica Zanetti, predsjednik Ceha frizura i kozmetičara HOK-a i Lidija Štokić, međunarodna OMC sutkinja. Kristina je pokazala i kako nastaje jedna od nagrađenih frizura: