'Singles 40+' vjeruju da u životu uvijek treba krenuti dalje

Rastava braka i smrt supružnika ostave veliku prazninu, no u životu uvijek treba krenuti dalje. To je vodilja za sve članove udruge 'Singles 40 plus'. Njih tužne priču nisu spriječile da svoju sreću pronađu s onima koji su prošli slične priče. Njihov su život sada postali plesnjaci, kartaške večeri, izleti i filmske večeri.

Oni su u jednom trenutku imali sve - brak, djecu i posao, no karte su im se drukčije posložile. Rastava braka nakon 29 godina razlog je zašto se Željka učlanila u udrugu Singles 40+.  Došla sam da ne budem sama. Čovjek nije otok i treba mu društvo. Kad se čovjek usami onda u toj patnji počnu nevolje i bolesti, nije mu dobro u životu ako je čovjek sam, iskreno kaže. Već je dvije godine članica udruge. Upoznavanje novih ljudi donosi nova prijateljstva, ali i potencijalne ljubavi. Nakon rastave braka kaže dobila je priliku za novi život.

Udruga je aktivna već 14 godina i ima 400-tinjak članova. Kartaške večeri, gledanje filmova, pjevanje i sviranje gitare samo su neke od aktivnosti. Često organizirano odu i na izlet, posjete kazalište ili neku izložbu, jer tako je zabavnije i jeftinije. Željkina omiljena aktivnost u udruzi je odlazak na plesnjak koji svakog petka okupi do 200 najveselijih samaca.  Jedan od rasplesanih samaca je i Davor. Bez supruge je ostao prije 11 godina, a nakon godinu dana postao je član udruge. Za udrugu je saznao preko prijatelja, a kaže da se osjeća 20 godina mlađe od kada je pronašao nove prijatelje. Nikad neću zaboraviti suprugu, ali živjet se dalje mora. To je najbolji način da se krene dalje u život, jednostavno među ljude i ono što najviše voliš. Ne vole svi glazbu, neki odu planinariti, a ja sam odabrao glazbu, priznaje. Osim dobre zabave i novih prijatelja u udruzi se katkad rode ljubavi, a i pokoji brak. 

Iako su ih tužne priče iz prošlosti spojile, zajedno stvaraju novu i sretniju budućnost. Najvažnije je da za svaku novonastalu situaciju imaju asa u rukavu.