Brkovi i Torzo

U zagrebačkoj Tvornici danas i sutra popularna grupa Brkovi promoviraju novi, šesti po redu album, naziva 'Torzo Dade Topića'. Promocija će trajati dva dana, a svirat će tri gitarista, a tajnu uspjeha Brkova otkriva ekipa Dobrog jutra!

Brkovi su postali senzacija, a njihovi koncerti pravi spektakli. Da, riječ je o bendu. Oni ne nose brkove, ali nose naziv Brkovi. Pet ih je, a umjesto imena predstavljaju se samo nadimcima - Shamso 69, Tomac, Šarac, Prasac i Žorž.  Da ne sviramo u Brkovima, ne bi mogli svirat u nekom drugom bendu. Ne bi sigurno bili studijski muzičari, to je sigurno, slažu se svi.

Prošle su godine napunili Malu dvoranu Doma sportova. Čim su stavili album na internet kako bi ga obožavatelji mogli besplatno skinuti, server se od silne navale jednostavno srušio. O takvom uspjegu nisu niti sanjali, jer svirka je svima prvenstveno bila hobi, zezancija u garaži. Nijedan od njih nije školvani glazbenik, neki od njih se šale da 'ne zanju niti pjevati', ali ide ima dobro. Ne žale se.

Ne žali se ni Tomac, bivši kolega novinar s HRT-a koji je i otkrio zašto je promijenio zanimanje. Novinarstvo je lijep posao ako ga se napusti na vrijeme. Sad se bavim 'ribolovnim novinarstvom'. Zapravo sam ja sebi sam našao zanimanje kojim nitko drugi na svijetu ne radi. Ja sam ribolovni konzultant... Jedno je sigurno, dečki su pravi profesionalci i u osmišljavanju duhovitih imena albuma. Zato im se šesti album zove 'Torzo Dade Topića'.  Ipak, njihovi stihovi progovaraju i o ozbiljnim problemima. Takva je i njihova pjesma 'Zemljo moja'. Aktualni album ima i zanimljivu gošću iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, repericu Sassju

Brkovi će cijeli album odsvirati u zagrebačkoj Tvornici 8. i 9. travnja. Promocija traje dva dana, a svirat će tri gitarista. Njihovi će obožavatelji omastiti brk, a nema sumnje - brkovi su u modi.