Tonči Huljić i Miro Gavran pripremaju mjuzikl 'Pacijenti'

Jučer je predstavljen novi spot Petra Graše i Hane Huljić koji je ujedno i najavna pjesma novog mjuzikla 'klana' Huljić. Riječ je o mjuziklu 'Pacijenti' koji bi premijeru trebao imati najesen u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Hitmejker vjeruje da bi mjuzikl mogao uspjeti i na stranom tržištu.

Iskusni hitmejker uživa u novim iskustvima koje mu donosi rad na mjuziklu, a pjesmom se, kaže, jedino zna braniti od ludila koje je zavladalo svijetom. Glavna priča su luđaci. Ajmo to tako kazati. I ono osnovno pitanje: da li je luđaka više u ludnici ili na cesti. Evidentno ih je više na cesti, ističe Tonči Huljić.

Tonči Huljić skladao je glazbu, a libreto za mjuzikl znakovita naziva 'Pacijenti' napisao je Miro Gavran. U pisanju libreta sudjelovala je Tončijeva supruga Vjekoslava, autorica tekstova većine njegovih najvećih hitova.

Premijera mjuzikla trebala bi biti početkom jeseni u Lisinskom, a autori kažu kako je radnja i komična i realna. Nakon premijere slijede gostovanja u drugim gradovima, a možda I državama.