Neobičan oglas! Traže osobu za maženje australskog tobolčara

Derek, osmomjesečno siroče australskog tobolčara - vombata spašeno prije mjesec dana, nakon što je njegovu majku udario automobil traži osobu koja će ga maziti..., stoji u objavi Tasmanijske turističke zajednice.

Priča o Dereku, vombatu koji je dobio ime po muškarcu koji ga je pronašao, postala je popularna na internetskim stranicama prošli mjesec kada je na društvenim mrežama objavljen video na kojemu trči tasmanijskom pješčanom plažom. Otad o njemu brine Tasmanijka Kate Mooney.

Ona živi na otoku Flinders, smještenom na sjeveroistoku Tasmanije. O siročadi vombata brine posljednjih dvadesetak godina i dosad ih je na noge postavila više od stotinu. Trenutačno brine o njih više od petnaest. Da bi se nakratko odmorila od dobrovoljnih baby sitting dužnosti, Tasmanijska turistička zajednica zainteresiranom je australskom državljaninu ponudila šansu da postane 'osoba koja će maziti Dereka'.

Zamisao o raspisivanju natječaja bila je spontana. Kada je na društvenim mrežama objavljen video Dereka kako trči pješčanom plažom, pomislili smo da bismo mogli iskoristiti priliku i ljude potaknuti da nastave razmišljati i govoriti o Tasmaniji te ih privući da je posjete, rekao je predsjednik Turističke zajednice Tasmanije, John Fitzgerald.

Pobjednik natječaja i njegov prijatelj bit će nagrađeni trodnevnim boravkom na otoku. Natječaj se zatvara 16. travnja, a dosad se na njega prijavilo više od 2000 zainteresiranih. Vombati su australski tobolčari i u većini australskih mjesta su zaštićeni. Ne smiju se držati ni kao kućni ljubimci.