Festival kave u Opatiji: Kušajte juhu ili pršut i sir s espressom!

U Opatiji traje dvodnevni festival kave - napitka bez kojeg mnogi ne mogu zamisliti dan. Ni oblačno vrijeme nije moglo posjetiteljima pokvariti užitak u ispijanju kava spremljenih na bezbroj načina, uz slastice i koktele od kave. Tko nije stigao danas, festival može posjetiti i sutra.

Ovaj vikend Opatija miriše na kavu. Gostima se ovaj čarobni napitak nudi na niz načina: u koktelima, slasticama, čak i jelima s kavom. Neka od njih su juha s espressom te pršut i sir u umaku od espressa. U program Festivala kave uključili su se i wellness-centri nudeći tretmane s kavom koja revitalizira i pomlađuje, kaže Željka Stašić iz Turističke zajednice grada Opatije.

Središnja mjesta uživanja u kavi su u poznatom opatijskom parku i vili Angiolini te uz more u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer. Osim kave ondje se nude i glazbeni programi. U svemu uživaju posjetioci iz Njemačke, Slovenije i Hrvatske.

Kažu kako vole kavu i dok je ispijaju osjećaju se slobodno i opušteno, koriste je kao recept za funkcioniranje tijekom dana i smatraju da je Festival kave odlično događanje s prigodnim cijenama.