Dani otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Dani otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, manifestacija kojom najviša znanstvena, kulturna i umjetnička institucija u Hrvatskoj građanima približava svoju raznovrsnu djelatnost i bogatu baštinu prikupljenu u 155 godina postojanja po peti se puta održavaju 12. i 13. travnja.

Za javnost će biti otvorena vrata Akademijinih jedinica na devet zagrebačkih adresa, kao i onih u drugim dijelovima Hrvatske, a osim obilaska radnog prostora, za posjetitelje su predviđena i brojna predavanja, prezentacije, izložbe, promocije, radionice, koncerti i projekcije filmova.

Dane otvorenih vrata svečano će otvoriti predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić, a u atriju palače građani će moći razgledati najvredniji eksponat koji se čuva u HAZU – Bašćansku ploču, kao i repliku Škrinje svetog Šimuna, o kojima će govoriti akademik Josip Bratulić.

Za posjetitelje je u sklopu cjelodnevnih razgledavanja pripremljen bogat program, na kojem će moći vidjeti najbolje od Hrvatske te baštinu prikupljenu u 155 godina postojanja HAZU-a. Više o tome u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' govorio je predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić.