Prvi film kazališne grupe 'Virko'

Mladi šibenski glumci, članovi kazališne udruge 'Virko' snimaju svoj prvi film 'My Gen' odnosno 'My Generation'. Pred kamerama će progovoriti o problemima koje nosi odrastanje. Snimanje se zahuktalo. A kako im ide provjerila je šibenska ekipa HRT-a na setu.

Iza njih je četiri dana snimanja. I 25 sati 'sirovoga' materijala. Na velikom će se platnu zavrtjeti 80 najkvalitetnijih minuta. Premijera je najavljena za rujan. Ogolit će mladi glumci i pred kamerom život u tinejdžerskim cipelama. U kazalištu su to prije pet mjeseci već učinili. Upravo je 'My Gen' oproštaj srednjoškolaca s 'Virkom', nakon 12 godina. U zahvalu svima njima je nastao ovaj tekst - prema njihovim problemima, ističe Serej Mioč, dramski pisac i redatelj.

12 karaktera - 12 problema, od bulinga, homoseksualnosti do ovisnosti, a svaki je golem teret na leđima srednjoškolaca. Budžet filma je 130 tisuća kuna. Novac je uplatila Agencija za elektroničke medije, a zahvaljujući Miočevu tekstu pubertet su lakše pregrmjeli i sami glumci. Osim filma najavljuju iz 'Virka' i serijal od 12 tridesetominutnih epizoda. Svaka je rezervirana za jedan problem. Pred kameru će i struka. Uzet ćemo i riječ liječnika i sociologa i svih onih koji se bave ili bi se trebali bavit mladima, objašnjava producent filma Željko Petreš.

Na vrući stolac sjest će niz zvučnih imena i odgovarati na škakljiva pitanja.  Za HRT ekskluzivno otkrivaju da imaju pitanje i za predsjednicu… Serijal 'My Gen' na male će ekrane, kažu filmaši, najkasnije u studenom ove godine.