Grupa NLV priprema novi album

Ekipa Dobrog jutra predstavlja mlade, talentirane i nagrađivane glazbenike iz Pule koji su karijeru počeli sasvim slučajno i čije su potencijale drugi prepoznali prije njih samih. Njihova je čar u specifičnom vokalu i nježnoj muzici. Trenutačno snimaju drugi albumu koji će zvukovno biti nešto drukčiji od prvog. Upoznajte grupu NLV.

Nikolin predivan vokal i nježni pokreti ne mogu vas ostaviti ravnodušnima, a njihova glazba opušta i tjera na slušanje. Oni su Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić, ili skraćeno NLV. Bend su postali slučajno, a sada već snimaju drugi album. Pjesme stvaraju zajedno upotpunjujući se međusobno tekstom ili glazbom. Svi slušamo različitu glazbu tako da to rezultira zvukom koji imamo na kraju.

Još na samom početku Istarska županija prepoznala je kvalitetu ovih mladih Puljana, pa su im dali i stipendiju za kreativno stvaranje od 10 tisuća kuna. Od toga su financirali prvi album '… and who are you?'. Tada su shvatili da se žele ozbiljno baviti glazbom, pa su se preselili u Zagreb i počeli novi život. Nikol i Luka studiraju, a Vedran radi. Preselili smo se prvenstveno zbog toga što je ovdje epicentar glazbenih događanja i jednostavno lakše nam je obavljati kvalitetnije posao, priznaje Nikol.

U Zagrebu su našli i basista – Ronija Nikolića i bubnjara – Silvija Bočića, koji su se priključili bendu. Već dvije godine NLV rade na novom albumu na kojem će zvuk biti bogatiji i potpuniji od dosadašnjeg. Naravno, album nije lako napraviti. Tijekom snimanja, baš kao i kod drugih glazbenika, bilo je 'zidova' i osjećaja da nema izlaza i da sve što se snimilo nije dobro. No, nakon slatkih briga i prebrođene stvaralačke krize željno se iščekuje njihov drugi album.

Za početak uskoro izlazi i singl 'Sisters of the sun' koji je bio i podloga za videoprilog.