Još jedan inovativan hrvatski suvenir - CRO cube

Inovacija Sunčice Taslak, suvenir CRO cube, osvojila je zlatnu medalju na 40. Hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem - INOVA. Osvojila je i posebnu nagradu za najbolju inovaciju u turizmu, a autorica je osvojila nagradu '11. Budi uzor' za mladog poduzetnika.

CRO cube je kocka s fotografijama hrvatskih gradova na plohama,  a na jednoj plohi magnet te QR kod preko kojeg se može spajati na računalo, mobitel ili neki drugi medij i gledati promotivni video nekog hrvatskog grada. Stvoriteljica/autorica ovog hrvatskog suvenira pripovijeda neobični tijek njegova nastanka.

Prva je ideja bila aplicirati fotografije na kamene pločice u suradnji s kolegom iz Benkovca koji ih ručno obrađuje. Došli smo na ideju da bismo uz apliciranje fotografija mogli, zapravo, staviti i QR kod. Preteča kocke - magnet od benkovačkog kamena ima QR kod preko kojeg se može spojiti internetom na fotografije Zadra i čuti zvuk Morskih orgulja.

Zapravo u trenutku kad sam doma sjedila u ugodnoj atmosferi, da tako kažem črčkarajući po bilježnici, zapravo sam osvijestila da crtam kocku, i da je kocka idealna kao predmet, znači da ima više ploha, i da se na svakoj plohi može nalaziti jedna fotografija, kaže sunčica. Drvene kocke su, za razliku od kamena, nelomljive u transportu, lijepo obrađenih rubova, pa Sunčica ima ideju  upotrijebiti ih i kao igračku za djecu. Ideja je da šest kocki u kombinaciji budu memory igra za djecu, kaže Sunčica.

Sunčica promovira Hrvatsku i hrvatske suvenire. Sve rukom rađeno; promovira hrvatsko drvo i hrvatski kamen. Na jednoj kocki na kojoj nisu postavljene fotografije zamijetili smo god u obliku srca. Priroda je čudesna i puna je simbola! Inovatorica upravo pod nazivom Srce, odnosno  Heart-healing art, potiče ljude da stvaraju, da budu kreativni i inovativni.