Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Daleki akordi

21. međunarodno natjecanje mladih glazbenika Daleki akordi okupilo je ovoga tjedna glazbenike iz Slovenije, Slovačke, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Natjecateljski program koncipiran je poput malih koncerata na koje su svi dobrodošli.

Više od 190 mladih glazbenika natjecat će se u disciplinama gitara, klavir i pjevanje u raznim kategorijama koje okupljaju glazbenike u dobi do 26 godina. Natjecanje su otvorili gitaristi prve kategorije koji su se natjecali u Dvorani GŠ Josipa Hatzea u Splitu 11. travnja, a na istom mjestu u utorak svoje umijeće pokazali su i pijanisti. 

Pjevači su počeli s natjecanjem u srijedu u Foyeru splitskog HNK, a sve sudionike prati ocjenjivački sud sastavljen od hrvatskih i inozemnih glazbenih profesionalaca. Natjecanje Daleki akordi promiče klasični glazbeni izričaj, ali i suvremeno glazbeno stvaralaštvo s naglaskom na skladatelje splitskih korijena.

Vrhunac natjecanja je Završni koncert na kojem će se u petak, 15. travnja u Dvorani GŠ Josipa Hatzea uručiti nagrade najuspješnijim mladim glazbenicima, koji će Daleke akorde zaokružiti izvedbama klasičnih i suvremenih djela.