Hrvatski animirani filmovi na festivalu u Poljskoj

U nekoliko natjecateljskih programa festivala animiranog filma Animocje, koji se do 24. travnja održava u poljskom gradu Bydgoszczu, uvršteno je osam filmova koji predstavljaju recentnu produkciju hrvatske animacije.

Za nagrade poljskog festivala natječu se se filmovi "Čoban" Matije Pisačića, "Wiener Blut" Zlatka Boureka i Pavla Štaltera, "Život s Hermanom H. Rottom" Chintisa Lundgrena, "Požuda" Irene Jukić Pranjić, "Probudi me" Dee Jagić, "Slom" Davida Lovrića, "Skriveni talent" Mirana Miošića i "Stakleni čovjek" Daniela Šuljića.

Višestruko nagrađivani filmovi "Čoban", "Wiener Blut" i manjinska koprodukcija "Život s Hermanom H. Rottom" prikazuju se u glavnom programu, uz još 28 radova.

Program 'Animocje Play-offs' predstavit će filmove "Požuda", "Probudi me" i "Slom", dok će se u natjecateljskoj sekciji filmova za mlade prikazati "Skriveni talent" i "Stakleni čovjek", izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

U fokusu šestog festival animiranog filma Animocje su zanimljiva i inovativna rješenja u području animacije, no pozornost se daje i redateljima koji tradicionalne tehnike koriste na nestandardni način.