Manifestacija 'Dan i noć na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu'

Dan i noć na PMF-u je skup popularno-znanstvenih manifestacija koje se održavaju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Riječ je o jednodnevnom festivalu prirodoslovlja i matematike koji se već tradicionalno održava u travnju, a namijenjen je budućim studentima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te svim zainteresiranim posjetiteljima. 

Sedam manifestacija koje se tradicionalno održavaju na sedam odsjeka PMF-a,  Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike ove su godine – u čast 70. obljetnice osnutka PMF-a i 140. obljetnice početka nastave prirodoslovlja na Sveučilištu u Zagrebu – stopljene u veliki jednodnevni festival prirodoslovlja i matematike.

Na 11 lokacija diljem Zagreba održat će se preko 50 predavanja, više od 100 radionica te interaktivni obilasci kroz laboratorije, predavaonice i vrtove, a kroz sve će vas voditi gotovo tisuću studenata i djelatnika Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Program svih manifestacija možete pronaći ovdje.