U Osijeku otvoren Sajam lova, ribolova i turizma te Sajam automobila

U Osijeku je otvoren 'Salori', trinaesti Sajam lova, ribolova i turizma i dvadeseti Sajam automobila i prateće industrije 'Motomobil'. Do 17. travnja na sajamskom prostoru na Pampasu predstavit će se izlagači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovačke.

Na priredbi se predstavlja 120 domaćih i inozemnih izlagača s temom lova, ribolova i turizma. Sajamska priredba prigoda je za povećanje prihoda od lovnog i ribolovnog turizma, porast zapošljavanja u turističkoj djelatnosti, te povećanje potrošnje lokalnih poljoprivrednih, prehrambenih i ostalih proizvoda, istaknula je uime organizatora direktorica tvrtke Osječki sajam d.o.o., Nada Maglaić.

Osim prodaje opreme za lov i ribolov, prezentacije lovišta, trofeja i rada lovno bogatih županija i njihovih lovačkih saveza, predstavljanja djelatnosti i mogućnosti županijskih hrvatsko-športskih ribolovnih saveza, te uz nezaobilaznu turističku ponudu, posjetitelji će moći kušati najbolje fiš paprikaše, čobance i kotlovinu najboljih majstora kuhara. Na izbor će biti i vina kontinentalnog podrijetla, te autohtoni proizvodi našeg podneblja.

Među brojnim edukativno-sportskim aktivnostima najavljene su radionice o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta i krajobrazne raznolikosti, natjecanje u lovu ribe udicom na plovak na Đoli, a na dan otvorenja organizirano je javno spaljivanje ribarskih mreža iz krivolova u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije.

Suorganizatori sajma SALORI 2016. su županijski Lovački savez, Športsko ribolovni savez, Turistička zajednica, te Streljački savez.

Ulazak i parkiranje na Sajam su besplatni.