Prvi album grupe ABOP

Grupa ABOP (after je bolji od partija) danas promovira svoj prvi album. ABOP je sastavljen od članova već etabliranih grupa  - Elementala, Pips, Chips & Videoclipsa, Kriesa i Pridjeva.

Poslije kiše dolazi sunce. Poslije jednog lošeg noćnog provoda dogodio se jedan odličan after, na kojem je nastao ovaj sastav. U tu čast nazvali su se 'After je bolji od partija - ABOP'!

Erol Zejnilović
– bas, Ivan Vodopijec John – bubnjevi, Ivan Levačić Levi – bubnjevi, Ivan Božanić Božanski – samples&synths, Bogumil Kulaga Tourett – synths članovi su grupe, koji su odlučili stvarati plesnu glazbu jer i sami vole partyje. Posudili su sami sebe iz bendova u kojima dugo sviraju - Elementala, Pips, Chips & Videoclipsa, Kriesa i Pridjeva i osnovali se.

Originalnosti ABOP-a doprinose i dvojica bubnjara umjesto klasičnog frontmena. Osim što dijele jedan set bubnjeva točno i sinkronizirano, Levi i John najbolji su prijatelji. Pa ja ne bi s nikim drugim mogao tako funkcionirat nego s Johnom, jer mi se kužimo na svakom nivou, pa ono, sviramo relativno slično. Dosta je problematično to jer nije isto ko kad sam sviraš bubnjeve, onda ti određuješ tempo, groove, ti određuješ sve, a kad smo dvojica, moraš stalno ostavljat 50 posto prostora za onog drugog, i ne smijemo doći u koliziju, znači da odsviramo nešto u isto vrijeme trebalo nam je jedno godinu dvije dok smo došli do rezultata s tim, al sad je super. Mislim da zvučimo nas dvojica zajedno bolje nego svaki posebno. To je fora, tako je moćnije, kaže Levi. Moćno zvuči i njihov prvi album 'ABOP' koji će konačno izdati.

Album će danas uživo predstaviti u zagrebačkoj Tvornici kulture. Fanove očekuje pravi audio-vizualni spektakl. A tajnu njihova uspjeha otkriva Tourett: Sve radimo krivo, a opet radi, opet funkcionira, i nismo se raspali, još uvijek smo tu. Zato i vi napravite sve 'pogrešno' - otiđite na party 'After je bolji od partija' i poslušajte ove genijalce koji će vam se pridružiti na afteru poslije koncerta.