Vrijeme mršavica je iza nas

Plus size modelom smatra se djevojka kojoj je konfekcijski broj veći od 38. Paulina Pažulinec, konfekcijski broj 40-42 J, Njemica je porijeklom iz Hrvatske. Otvoreno je s ekipom Dobrog jutra podijelila osobna iskustva u 'plus size modelingu'.

Njemica Paulina Pažulinec studentica je i profesionalna plus size manekenka. U Hrvatskoj je na jednosemestralnoj razmjeni, a boravi kod bake i djeda u Stankovcu. Oduševljava ju priroda i domaća hrana. Za razliku od većine manekenki Paulina ne mora strogo paziti što i koliko jede. U njezinom poslu kilogrami se broje tek iznad 60, a celulit je najnormalnija stvar koje se nitko ne srami. Neki dan su me zvali iz agencije da se udebljam 5 kg. Teško je zamisliti da se za manekenstvo treba udebljati, zar ne? Svima je bio šok, ali to je biznis i tako mora biti, iskrena je Paulina.

Profesionalnost se isplatila. Nosi revije u Berlinu i Madridu, krasi naslovnice časopisa, zaštitno je lice za neke svjetski poznate brendove. Od malih je nogu sanjala o ovome poslu, ali joj je škola bila na prvome mjestu. Nakon završene srednje škole, da iskoristi vrijeme do fakultete, napravila je portfolio na osnovu kojeg ju je angažirala agencije za koju radi već četiri godine. Zapravo više ne bih morala studirati koliko zarađujem. Plus size manekenke zarađuju više od 'skinny manekenka', otkriva Paulina.
 
Paulina jako voli svoj posao, ali iskreno priznaje da baš kao i svaka druga žena i plus size manekenke ponekad požele biti mršavice. Na početku jesam. Mislila sam da je plus size XXL. Bilo me sram reći da sam broj 40-42. Ali onda se dogodio klik. Rekla sam: Ja sam Paulina, broj 40-42, a vi me akceptirajte ili ne. Izreka 'Koliko sam sebe cijeniš, toliko će i drugi' pokazala se točnom. Njezin odlučan stav i samopouzdanje naišlo je na pozitivne reakcije.

S obzirom na to da je nekoliko mjeseci u Hrvatskoj zanimalo nas je može li usporediti život u Njemačkoj i ovdje. Ljudi su ljubazni, hrana je super. Fakultet je teži. Da moram birati, živjela bih u Njemačkoj. Tamo je životni standard lakši i lakše se zaposliti nego ovdje u Hrvatskoj. Paulina je u ranim dvadesetima, a modelingom se planira baviti još nekoliko godina. Poslovni plan je razradila… Mi 'jače' mlađe izgledamo. Bavim se sportom, pijem puno vode, a kad stane do tada ću dobro zaraditi, pa ću se baviti menadžmentom.

Vrijeme mršavica očito je iza nas, a manekenke raskošnijih oblina sve su traženije. Umjesto da držite strogu dijetu pokušajte zavoljeti svoje tijelo takvo kakvo je, a brinite se jedino o njegovom zdravlju. Znate kako se kaže: 'U zdravom tijelu, zdrav duh!' Paulinin pogled i osmijeh definitivno potvrđuju kako prava ljepota dolazi iznutra.