Izabrani finalisti showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske'

Vedran Ljubenko za Tim Ivan, Ruža Janjiš za Tim Indira, Edgar Rupena za Tim Tony i Alen Đuras za Tim Jacques iduće će se subote boriti za pobjedu u drugoj sezoni showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske'.

Polufinalnu emisiju showa otvorila je pobjednica prve sezone Nina Kraljić. Otpjevala je pjesmu 'Lighthouse' s kojom će Hrvatsku predstavljati na ovogodišnjem 61. Eurosongu u Stockholmu.

Nakon nastupa Nine Kraljić, za ulazak u finale druge sezone showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' pjevalo je osmero natjecatelja. To su Edgar Rupena i Monika Perić iz Tonyjevog tima, Alen Đuras i Petra Vurušić iz Jacquesovog, Tajana Belina i Vedran Ljubenko iz Ivanovog te Ruža Janjiš i Eni Jurišić iz Indirinog tima.

O tome kojih su četvero, po jedan iz svakog tima, ušli u finale odlučili su isključivo telefonski glasovi gledatelja, odnosno slušatelja. Mentori su mogli samo dati preporuku. Nakon izvedbi svojih natjecatelja rekli su za koga bi se i zašto odlučili da imaju tu mogućnost.

Prvi su nastupili članovi Ivanovog tima. Vedran Ljubenko je otpjevao pjesmu 'Here I Go Again' od slavnog sastava 'Whitesnake'. Nakon njega, nastupila je Tajana Belina s pjesmom 'You Got the Love' sastava 'Florence and The Machine'. Nakon glasovanja u finale showa prošao je Vedran Ljubenko.

Nakon toga, došlo je vrijeme da se pokaže Indirin tim. Eni Jurišić izvela je 'Son of a Preacher Man' od Dusty Springfield. Zatim je Ruža Janjiš otpjevala pjesmu 'Bože, brani je od zla' od Toše Proeskog. U finale showa prošla je Ruža Janjiš.

Prvi je iz Tonyjevog tima nastupio Edgar Rupena koji je izveo pjesmu 'Mama' od 'Il Divo'. Monika Perić odlučila se za pjesmu 'Joyful, Joyful' glazbenice Lauryn Hill. Nakon glasovanja, gledatelji i slušatelji odlučili su da u finale ide Edgar Rupena.

Petra Vurušić iz Jacquesovog tima otpjevala je 'When We Were Young' od Adele. Alen Đuras izveo je pjesmu 'Chandelier' australske pjevačice Sie i nakon glasovanja postao četvrti finalist showa.

Posljednja emisija showa na rasporedu je u subotu, 23. travnja na 1. programu HTV-a i 2. programu Hrvatskog radija od 20 sati.

Do tada 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' možete pratiti preko službene internetske stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu, YouTubeu i multimedijskoj platformi HRTi. Vijesti vezane za show također možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija. Sve veći broj korisnika mobilne aplikacije za android i iOS 'The Voice Hrvatska' prati omiljene natjecatelje, ekskluzivne sadržaje i zabavlja se uz nagradne igre.