Dječje svečanosti 'U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić'

Od 18. do 22. travnja u Slavonskom Brodu održavaju se dječje svečanosti 'U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić' kojima se ove godine obilježava i 100 godina 'Priča iz davnina'.

Dječje svečanosti održavaju se u Slavonskom Brodu, redovito u travnju, uz rođendan Ivane Brlić-Mažuranić, a posvećuju se djeci te imenu i djelu slavne hrvatske spisateljice, koja je najveći dio života provela u Slavonskom Brodu u kojem je i napisala 'Priče iz davnine' i 'Čudnovate zgode šegrta Hlapića'. Uz rođendan ovogodišnje bajke obilježavaju i 100 godina od objavljivanja 'Priča iz davnina'. Manifestacija u kojoj djeca preuzimaju ključeve grada održava traju do 22. travnja, a svečano otvorenje bilo je sinoć kada je podignuta zastava Dječjih svečanosti i ključevi grada predana djeci.

Osječka ekipa Dobrog jutra doznala je više o glazbeno-scenskoj čaroliji 'Šuma Striborova' koju priređuje Kazališna radionica 'U svijetu bajki...'. Režiju i dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, koreografiju Branko Banković, a lutke Jelena Korinčić. U uprizorenju sudjeluju polaznici Radionice koju vode Dubravka Pletikapić, Olga Andrusenko Delipi i Ina Babić, te glumci: Matej Safundžić i Bruno Brinzej.

Prije premijere, danas u 18 sati, za Dobro jutro o programu Svečanosti govorio je Hrvoje Špicer, ravnatelj Kazališno-koncertna dvorana 'Ivana Brlić-Mažuranić'. Dok su više o predstavi govorili redateljica Dubravka Zrnčić-Kulenović i koreograf Branko Banković.