U 18 hrvatskih gradova održava se 14. festival znanosti

U 18 hrvatskih gradova, od danas do 23. ovog mjeseca, održava se 14. Festival znanosti. Cilj festivala je poticanje i poboljšanje dijaloga znanstvene zajednice i javnosti, a ovogodišnja tema mu je 'Znanost i umjetnost'. U stvaranju kvalitetnog programskog sadržaja sudjelovala su mnoga hrvatska sveučilišta, studentske udruge i pojedinci te udruge vezane za popularizaciju znanosti.

Središte događanja u Zagrebu je Tehnički muzej 'Nikola Tesla'. Mnogobrojni programi obrađivat će aktualne događaje na polju znanosti. Poveznica sadržajima je 'znanost i umjetnost', ali i 160. obljetnica rođenja Nikole Tesle te 100 godina opće teorije relativnosti Alberta Einsteina. Svi sadržaji Festivala znanosti za posjetitelje su besplatni.

U Spiltu se 14. Festival znanosti održava u organizaciji splitskog Sveučilišta. U šest dana posjetitelje očekuje više od 150 aktivnosti, na brojnim gradskim lokacijama sve će se moći pogledati besplatno. Festivalskim događanjima obuhvaćene su najviše osnovne i srednje škole, svi fakulteti, ustanove, instituti, kazališta i knjižnice, a podršku organizaciji daje čak 700 volontera.

Petu godinu zaredom Prirodoslovni muzej Dubrovnik sudjeluje u organizaciji Festivala znanosti, a partneri u realizaciji su Institut za more i priobalje, Odjel za umjetnost i restauraciju, Odjel za akvakulturu Sveučilišta u Dubrovniku te Državni arhiv u Dubrovniku.