Učeničke zadruge potiču kreativnost

U OŠ Gračani održana je XIV. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba. S radovima svojih učenika sudjelovalo je čak 35 zadruga iz zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, a sve s ciljem poticanja na stvaranje, kreativno razmišljanje, izradu uporabnih predmeta i još mnogo toga. Kako je proteklo i tko se pokazao najkreativnijim doznala je ekipa Dobrog jutra.

Učenici zasuču rukave i umjesto znojenja nad teškim gradivom brinu se hoće li dobro roditi jabuke. Tako nastane jedan školski vrt i jedna zadruga. Zadnjih 10 godina intenzivnije se radi u školama i surađuje na načelu zadruga, djeca na taj način imaju priliku naučiti kako se na kreativan način pripremiti za budućnost.

Dok jedni šivaju, drugi upoznaju našu baštinu, pa tako škola nije samo mjesto gdje se uči i pišu zadaće nego se stvara poduzetnička klima i priprema mladog čovjeka za život.

Odličan je osjećaj kad nešto stvoriš svojim rukama, upravo to otkrivaju učenici koji sudjeluju u zadrugama i bar na trenutak u školi zaborave na školske brige.