Edward Snowden gostuje na albumu Jean-Michel Jarrea

Francuski kompozitor, jedan od začetnika elektronske, ambijentalne i new age glazbe Jean-Michel Jarre za nekoliko tjedana izdaje novi album pod nazivom 'Electronica 2: The Heart of Noise'. Na albumu je surađivao s Pet Shop Boysima, Cyndi Lauper, Garyjem Numanom i još tridesetak glazbenika. Najveće iznenađenje je gostovanje američkog zviždača Edwarda Snowdena, piše Billboard.

Glas nekadašnjeg analitičara američke tajne službe Jarre je iskoristio u skladbi 'Exit'. Snowden u šestminutnoj skladbi izgovara rečenice o slobodi govora i pravu na privatnost. Tih nekoliko rečenica u pjesmi će se ponavljati uz techno podlogu.

Jarre i Snowden su se upoznali preko novinara Guardiana, jedne od novina s kojom je Amerikanac surađivao kada je otkrivao dokumente tajne službe. U jednom intervjuu, Jarre je zatražio da mu se omogući kontakt sa Snowdenom jer ga je prepoznao u jednoj svojoj techno skladbi. Nakon brojnih pregovora mladi je Amerikanac pristao sudjelovati u projektu jer je veliki poklonik techno glazbe.

Dvojica muškaraca sastala su se u Rusiji.