'Zagrebački obrtnički sajam' promovirat će obrte mladim generacijama

Prvi 'Zagrebački obrtnički sajam' održat će se od četvrtka do nedjelje na Zagrebačkom velesajmu kako bi promovirao obrtnička zanimanja među mladim generacijama, najavio je Mirza Šabić, predsjednik zagrebačke Obrtničke komore, koja organizira sajam u suradnji s Gradom Zagrebom.

Cilj je djeci sedmih i osmih razreda predstaviti strukovna zanimanja i potaknuti ih da se školuju za to, odnosno povećati interes za upis u brojna obrtnička zanimanja i otrgnuli zaboravu tradicijske i deficitarne obrte, najavio je Šabić.

Sajam će u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma okupiti obrtnike s područja Zagreba i Zagrebačke županije koji će pokazati kako se radilo u obrtništvu u prošlosti, kao i dosege te nove trendove u proizvodnji i uslugama danas i u budućnosti. Ulaz na sajam je besplatan.

Obrtnici će djeci predstaviti 25 zanimanja u kućicama koje su sami napravili. Imat ćemo 12 kućica za tradicijske i umjetničke obrte, pa ćemo onda kroz 'vremenski tunel s televizorom' prijeći u moderni dio gdje ćemo imati građevince, metalce, auto struku i ostalo, dodao je.

'Zagrebački obrtnički sajam' namjeravaju organizirati i iduće godine jer žele da postane tradicijski i nacionalni sajam.