Cipele i torbice s Clox potpisom

Kažu kako sve najbolje ideje nastaju upravo u garaži. U jednoj od njih u zagrebačkom Vrapču, doduše, potpuno preuređenoj i pretvorenoj u suvremeni ured nastaju neke od najvažnijih sporednih stvari na svijetu - cipele i torbice s Clox potpisom.

Nije bilo nikakvo maštanje o cipelama, niti razmišljanje da ću se baviti modnim dizajnom. Radila sam u breanding agenciji kao grafička dizajnerica i u stvari htjela sam osmisliti svoj brend, ali sam uvijek mislila da će to biti nekakav namještaj ili nešto više kao produkt dizajn, ali nikad da će ići u modu. Ali, desilo se slučajno. Takave neke malo luđe ideje inače nastanu spontano. Tako da sam prve Cloxice napravila za sebe, sa satovima iz antikvarijata i hodala sam s njima po gradu i onda mi je moj dečko rekao - pa gle, jesi skužila kako u stvari privlačiš pažnju svaki put s tim cipelama i kako svi pitaju što je to i odakle je to i onda sam u stvari počela razmišljati, kako sam znala proces stvaranja brenda, da stvorim svoj brend,  objašnjava dizajnerica Mia Marić.

Za to je bilo potrebno puno vremena, puno truda, puno štednje i puno odricanja, ali na kraju se, očekivano i - isplatilo. Cloxice nikoga ne ostavljaju ravodušnim, od kupaca u dućanima do prolaznika na cesti. Nekome se užasno sviđaju, nekome se ne sviđaju, ali je lijepo što uvijek izmame neki osjećaj, ističe Mia.

A Mija je krenula dalje. Osim što su njezine Cloxice odnedavno dostupne i na čak dva inozemna web shopa, pokrenula je i liniju torbica koje su prošlog tjedna doživjele svoju premijeru u sklopu Ljubljanskog tjedna mode. Riječ je o torbicama koje su osmišljene kao starinski satovi s kukavicama koje izlaze na svaki puni sat. Upravo ta ptica simbol je slobode vremena.